Nabídka 100% Arabiky

Guatemala Tres Marie

Kávovníky byly do Guatemaly přivezeny v roce 1750 jezuity. Pěstují se v nadmořské výšce 1600 až 1700 m.n.m. na prudkých svazích Guatemalských vrchovin. Bohatá sopečná půda dodává kávě jemnou a zároveň výraznou chuť. Některé společnosti stále ještě používají tradičný způsob pěstování kávovníku, které rostou ve stínu vysokých stromů.

Chuť kávy
Jemná acidita připomíná tropické ovoce. Je znamenitě vyvážená s typicky čokoládově kořeněnou chuťí. Aroma je květinové a voní po pomerančovníku.

Nadmořská výška – 1600-1700 m.n.m.

Region – Tres Maria

Zpracování– mokré

Acidita – střední


Columbie Aguila


Káva pochází z regionu Caldas s hlavním městem Manizales, nachází se ve střední části pohoří And jihozápadně od regionu Antioquia a

od regionu Valte del Cauca.

Chuť kávy -pomerančový profil, tóny vanilky a čokolády.

Nadmořská výška – 1200-2000 m. n. m.

Region – Caldas

Zpracování – mokré

Acidita – nízká


Columbie Papagayo

Káva pochází z několika kávových plantáží municipa San Agustin a municipia Isnos, z regionu Huila. Velikost farem je 3 ha.Hlavní sklizeň na těchto plantážích probíhá v září až  do prosince.

Nadmořská výška:  1200 -1800 m. n .m.

Chuť – šťavnaté mandarinky, karamelové a ovocné tóny.

Region – Huila

Zpracování – mokré

Acidita – vysoká


Etiopie Sidamo
Region západní Etiopie a jižního Sudánu kolem náhorní plošiny Boma. Je považován za kolébku kávy. Kdo by neznal historku o pasáčkovi koz Kaldim, který přibližně ve 12. století zpozoroval účinky kávových třešní na chování svých koz. Zda-li je báchorka pravdivá se už nikdy nedovíme. Jisté však je, že od té doby si Etiopie dokázala vybudovat status nejkvalitnějšího a chuťově nejpestřejšího pěstitelského regionu na světě.
Chuť kávy
Svěží káva s jemnou aciditou. V chuti lze nalézt tóny citrusu, zázvoru, kakaa a lesního ovoce. Vůně je jemná a ovocná.

Nadmořská výška – 1600 – 1900 m. n. m

Region – Sidamo

Zpracování – mokré

Acidita – nízká


Brasilie Santos
Je jednou z nejznámnějších arabik na světě. Jméno odkazuje k přístavu, ze kterého se káva vyvážela. Plantáže najdete v brazilských státech Sao Paulo a Pavana. Santos se řadí k odrůdě borbon, která se poprvé pěstovala na Madagaskaru. Santos se od ostatních světových káv liší způsobem zpracování. Prochází totiž suchým procesem výroby. Zrna se suší ještě ve slupce. To dodává kávě silnou chuť a pomáhá zachovat vysoký podíl kofeinu.
Chuť kávy
Je proslulá především svou nižší aciditou a plným tělem. Kávě se snubí čokoládové a oříškové tóny s jemnými ovocnými tóny. Aroma je příjemné bez stopy hořkosti.

Nadmořská výška – 850-2000 m. n. m.

Region – Minas Gerais

Zpracování – mokré

Acidita – nízká


Indie Planta
Káva pochází z indického pohoří chikkamagaluru a svou chutí je typickým představitelem toto regionu.
V aromatu převládají oříšky kešu, chuť je zemitá s tóny mléčné čokolády, čaje a kůry stromu.
Ideální lehká káva na každodenní popíjení.
Chuť kávy
Jemná, lahodná, přijemné chuti i vůně. Vyznačující se nízkou aciditou. Chuťově plná, aromatická s příchutí kakaa a koření. Podle indických tradic lze pití kávy srovnat s meditací.

Nadmořská výška – 1000 – 1600 m. n. m.

Region – Karnatahe

Zpracování – suché

Acidita – nízká


Kuba Lavado
Káva arabika se na Kubě pěstuje již od 17. stolení. Kávovníky jsou původem z Haiti. Je typická svou střední plností, nízkou aciditou (kyselostí) a plným tělem.
Chuť kávy
Je charakteristická jemnou a intenzivní chutí a znatelnými tóny karamelu, které se po přidání mléka ještě zvýrazní.

Nadmořská výška – 1000 – 1200 m. n. m.

Region – Serrano

Zpracování – mokré

Acidita – nízká


Costa Rica Tarrazu
Tato země má velmi úrodnou, dobře propustnou půdu. Spolu s pěstováním banánovníku patří k největším komoditám této země. V Costa Rice se pěstuje zásadně Arabika, Robusta je zakázana. Zrna mají správnou kyselost, kořenité aroma spojené s plnou, ušlechtilou chutí. Jižně od města San Jose se rozprostírá pohoří Tarazu, opravdu jedna nejproslulejších oblastí pěstování kávovníku v zemi. Podle názorů odborníků, je právě káva z této země a oblasti jedna z nejlepších.
Chuť kávy
Káva láká svým sladkým aroma s lehkými tóny zázvoru a kardamonu. Šťavnatá chuť grepfruitu a čokolády.

Nadmořská výška – 1200 – 1800 m. n. m.

Region – Los Santos, Tarazzu

Zpracování – mokré

Acidita – vysoká


Papua Nová Guinea


Keře kávovníku jsou na Papai Nové Guinei novinkou. Poprvé se začaly sázet až kolem roku 1950. Pole se zakládají nejčastěji v hlubokých lesích, na mýtinách, které jsou nepřístupné strojům. Proto lze místní kávu považovat za produkt organického zemědělství. Žádná průmyslově vyrábená hnojiva ani ošetrující připravky se ke kavovníkům zaručeně nedostanou. Sběr kávovníku je stoprocentně ruční, aby byla zajištěna vysoká kvalita sklizně. Proto arabika z Papui šplhá po žebřičku světových káv. Sklízení kávové bobule jsou zpracovány tzv. promýváním. Celé plody se nasypou do nádrží s vodou (z hladinou jsou sebrány nekvalitní bobule, ostatní klesnou ke dnu). Protlačení přes speciální plechy se zbaví dužiny a částí obalu. Následuje frementace a sušení.
Chuť kávy
jemná s hlubokou vůni a slabší aciditou. Mírně zemitá s chutí kořeněné čokolády a lehkým nádechem tabáku, komplexitu dorovnává lehká ovocnost a podtóny karamelu.

Nadmořská výška – 1550 n. m. n.

Region – Sigri

Zpracování – mokré

Acidita – střední


Peru

Vyvážena káva s příjemnou čokoládovou vůní. Chuť pražených mandlí, sušeného ovoce a červeného jablka. Káva má velmi nízkou aciditu.

Je pěstována v BIO kvalitě.

Chuť kávy -pomerančový profil, tóny vanilky a čokolády.

Nadmořská výška – 1500-2000 m. n. m.

Region – Namballe

Zpracování – mokré

Acidita – nízká


Salvádor

Káva je pěstována na svazích salvádorského vulkánu Santa Ana

Chuť – plné tělo, výrazné aroma, chuť čokolády a medu s citrusovým dozvukem.

Nadmořská výška – 1200-1400 m.n.m.

Region – Santa Ana

Zpracování – mokré

Acidita -střední


Brasilie Fazenda

Káva pochází z rodinné farmy Sertao z regionu Carmo de Minus v pohoří Mantoqueira.

Chuť – intenzivní čokoláda, kakao s lehkou pomerančovou aciditou.

Nadmořská výška : 1100 – 1400 m. n. m.

Region – Minas Gerais

Zpracování – suché

Acidita – střední


Mexiko Esmeralda

Káva pochází z mexického regionu Oxaca, který najdeme na jížním pobřeží Mexika. Sopečná půda a velmi vlhké klima dává ideální podmínky pro pěstování kávy.

Chuť – karamel, hořká čokoláda, kakaové boby.

Region – Oaxaca

Nadmořská výška – 1100 – 1600 m. n. m.

Zpracování – mokré

Acidita – nízká

Dárkové balení kávy v jutovém pytlíku s věnováním dle Vašeho přání.