Nabídka 100% Arabiky

Guatemala Tres MarieGuatemala Tres Marie
Kávovníky byly do Guatemaly přivezeny v roce 1750 jezuity. Pěstují se v nadmořské výšce 1600 až 1700 m.n.m. na prudkých svazích Guatemalských vrchovin. Bohatá sopečná půda dodává kávě jemnou a zároveň výraznou chuť. Některé společnosti stále ještě používají tradičný způsob pěstování kávovníku, které rostou ve stínu vysokých stromů.
Chuť kávy
Jemná acidita připomíná tropické ovoce. Je znamenitě vyvážená s typicky čokoládově kořeněnou chuťí. Aroma je květinové a voní po pomerančovníku.

 

 

Columbie Supremo

Columbie Supremo
Do Columbie přišla káva z Venezuely ve druhé polovině 18. století. Kávovníku se na columbijských pohořích zvaných Codillery skvěle daří a dnes zde roste asi 12 % světové produkce kávy, což jí zaručuje 2. místo ve světové produkci hned po Brazílii (35%).
Chuť kávy
Chuť i aroma jsou velmi výrazné s plým tělem a výraznou kyselostí.

 

 

 

Etiopie SidamoEtiopie Sidamo
Region západní Etiopie a jižního Sudánu kolem náhorní plošiny Boma. Je považován za kolébku kávy. Kdo by neznal historku o pasáčkovi koz Kaldim, který přibližně ve 12. století zpozoroval účinky kávových třešní na chování svých koz. Zda-li je báchorka pravdivá se už nikdy nedovíme. Jisté však je, že od té doby si Etiopie dokázala vybudovat status nejkvalitnějšího a chuťově nejpestřejšího pěstitelského regionu na světě.
Chuť kávy
Svěží káva s jemnou aciditou. V chuti lze nalézt tóny citrusu, zázvoru, kakaa a lesního ovoce. Vůně je jemná a ovocná.

 

 

Brasilie SantosBrasilie Santos
Je jednou z nejznámnějších arabik na světě. Jméno odkazuje k přístavu, ze kterého se káva vyvážela. Plantáže najdete v brazilských státech Sao Paulo a Pavana. Santos se řadí k odrůdě borbon, která se poprvé pěstovala na Madagaskaru. Santos se od ostatních světových káv liší způsobem zpracování. Prochází totiž suchým procesem výroby. Zrna se suší ještě ve slupce. To dodává kávě silnou chuť a pomáhá zachovat vysoký podíl kofeinu.
Chuť kávy
Je proslulá především svou nižší aciditou a plným tělem. Kávě se snubí čokoládové a oříškové tóny s jemnými ovocnými tóny. Aroma je příjemné bez stopy hořkosti.

 

 

Indie PlantaIndia Planta
Káva pochází z indického pohoří chikkamagaluru a svou chutí je typickým představitelem toto regionu.
V aromatu převládají oříšky kešu, chuť je zemitá s tóny mléčné čokolády, čaje a kůry stromu.
Ideální lehká káva na každodenní popíjení.
Chuť kávy
Jemná, lahodná, přijemné chuti i vůně. Vyznačující se nízkou aciditou. Chuťově plná, aromatická s příchutí kakaa a koření. Podle indických tradic lze pití kávy srovnat s meditací.

 

 

Kuba Lavado

 

 

Kuba Lavado
Káva arabika se na Kubě pěstuje již od 17. stolení. Kávovníky jsou původem z Haiti. Je typická svou střední plností, nízkou aciditou (kyselostí) a plným tělem.
Chuť kávy
Je charakteristická jemnou a intenzivní chutí a znatelnými tóny karamelu, které se po přidání mléka ještě zvýrazní.

 

 

 

Costa Rica TarrazuCosta Rica Tarrazu
Tato země má velmi úrodnou, dobře propustnou půdu. Spolu s pěstováním banánovníku patří k největším komoditám této země. V Costa Rice se pěstuje zásadně Arabika, Robusta je zakázana. Zrna mají správnou kyselost, kořenité aroma spojené s plnou, ušlechtilou chutí. Jižně od města San Jose se rozprostírá pohoří Tarazu, opravdu jedna nejproslulejších oblastí pěstování kávovníku v zemi. Podle názorů odborníků, je právě káva z této země a oblasti jedna z nejlepších.
Chuť kávy
Káva láká svým sladkým aroma s lehkými tóny zázvoru a kardamonu. Šťavnatá chuť grepfruitu a čokolády.

 

 

Indonesia Sulawesi Tongkonan Toraja Buntu PureIndonesia Sulawesi Tongkonan Toraja Buntu Pure
indoneská káva z ostrova Sulawsi patří mezi jedinečné kávy pěstované na vulkanické půde, díky čemuž je tato káva chuťově velmi plná. Kávova zrna mají velmi sytou barvu. Pěstují se ve výšce 1100-1400 m.n.m. Zpracováno fully washed – mokrá cesta. Pěstují ji zde domorodci kmene Troja na lavových polích. Veškeré zpracování se provádí manuálně. Kávové třesně sbírají ručně, čímž se zachováva nejvyšší kvalita zrn.
Chuť kávy
plné čokoládové tělo s nádechem koření a sladkou cedrovou dochutí.

 

 

Papua Nová Guinea
Keře kávovníku jsou na Papai Nové Guinei novinkou. Poprvé se začaly sázet až kolem roku 1950. Pole se zakládají nejčastěji v hlubokých lesích, na mýtinách, které jsou nepřístupné strojům. Proto lze místní kávu považovat za produkt organického zemědělství. Žádná průmyslově Papua Nová Guineavyrábená hnojiva ani ošetrující připravky se ke kavovníkům zaručeně nedostanou. Sběr kávovníku je stoprocentně ruční, aby byla zajištěna vysoká kvalita sklizně. Proto arabika z Papui šplhá po žebřičku světových káv. Sklízení kávové bobule jsou zpracovány tzv. promýváním. Celé plody se nasypou do nádrží s vodou (z hladinou jsou sebrány nekvalitní bobule, ostatní klesnou ke dnu). Protlačení přes speciální plechy se zbaví dužiny a částí obalu. Následuje frementace a sušení.
Chuť kávy
jemná s hlubokou vůni a slabší aciditou. Mírně zemitá s chutí kořeněné čokolády a lehkým nádechem tabáku, komplexitu dorovnává lehká ovocnost a podtóny karamelu.

 

 

Směs DobráKavičká

Vlastní bio směs čerstvé pražené kávy. Směs 3 druhů arabik. Káva je plného krémového těla, velmi komlexní. V espressu vyniká čokoládová chuť s dotekem citrusu a kořeněným dozníváním.

 

 

 

 

Australia skybury

Chuť kávy
Káva z farmy Skybury má velmi výrazné tělo a lehkou lískooříškovou chuť přecházející do náznaků čokolády. Je odborníky uznávaná jako velmi bohatá a silná káva. Má typickou unikátní nasládlou chuť, která Vám daruje exkluzivní šálky kávy s nádherně čokoládově ovocnou chutí.

 

 

 

 

Malawi Pamwamba

Chuť kávy
Je opravdovou lahůdkou mezi africkými kávami. Jde o pikantni a silnou kávu se střední aciditou. Je vyvážená, plná chuti hořkosladké čokolády a tropického ovoce s kořeněnými tóny. Má velice výraznou vůni.

 

 

 

 

Tanzania Kilimanjaro

Chuť kávy
Káva pro labužníky s nádechem lesního ovoce a čokolády. Vyvážená s příjemnou lahodnou chutí a jemnou kyselosti.

 

 

 

 

dar.baleni

Dárkové balení kávy v jutovém pytlíku s věnováním dle Vašeho přání.