Druhy mletí kávy

O mletí
Káva chutná nejlépe, když je čerstvě namletá. Mletí kávy otevírá buňky zrnek a tím se uvolňují oleje, které způsobují, že káva nepopsatelně voní. Správné mletí snižuje možnost přehnané hořkosti. Hrubé mletí například zjemňuje vůni, ale na druhou stranu lehce potlačuje tělo kávového nápoje. Celá zrna se lépe udržují atributa kávy, zatímco u mlété kavy se snižuje doba trvanlivosti.

Nahruho mletá káva
Je vhodná pro přípravu překapané kávy.

Středně hrubá káva
Je vhodná pro tlakové mokka konvice.

Jemně mletá káva
Pro přípravu v papírových filtrech a pro espresso.

Práškově mletá káva
Je vhodné pro přípravu turecké kávy.

 

Úschova kávy
Kávu uschovávejte v původním balení, aby káva neztratila své aroma, nebo ve vzduchotěsné nádobě a uložte na tmavé a chladnější místo.

Nikdy kávu neskladujde v lednici nebo mrazáku. Káva má tendence chytat různé pachy a jakákoliv teplotní změna snižuje kvalitu kávy.

 

Čerstvě pražená káva
Zrnková káva má nejvyšší kvalitu 2. týden po upražení, tedy po ustání chemických reakcí v upraženém zrnu.
Na konci třetího týdne začíná stárnout a po měsíci se výrazně snižuje kvalita kávy.
Proto nabízíme pro své zákazníky vždy čerstvě praženou kávu. Kávu vždy pražíme při Vaší objednávce.