Příprava kávy

Správná příprava turecké kávy
Použijte 7g umleté kávy. Tento způsob přípravy kávy patří mezi ty nejstarší a nejpůvodnější. Využívají ho hlavně v arabských zemích, ale také v Řecku…
Kávu na turecký způsob přípravy nechte velmi na jemno umlít. Hrubost mletí by se u turecké kávy dala přirovnat k hladké mouce.
Do menší džezvičky nadávkujte dvě lžičky jemně namleté kávy, přidejte studenou vodu a zamíchejte. Pokud máte větší džezvu, použijte větší dávku kávy. Džezvu položte na sporák a nechte ji ohřívat. Káva začne postupně tvořit pěnu na povrchu.
Ve chvíli, kdy už skoro přeteče přes okraj, džezvu na chvíli odstavte ze sporáku. Po chvilce ji můžete dát znovu zpět. Tento proces opakujte třikrát. Třikrát nechte kávu vzkypět. Jedině tak se z ní vylouhují všechny dobré a chutné látky.

První espresso bylo na stole 1947 v Miláně